top of page

שידורים חיים – איך לעשות את זה נכון


לפיד יש עתיד

בין אם מדובר בכנס וירטואלי, וובינר או כל אירוע וירטואלי עסקי אחר, שידורים חיים חייבים להתבצע על הצד המקצועי והחלק ביותר. דברים אלו נכונים במיוחד לעסקים, חברות וארגונים שאינם מעוניינים לשדר חובבנות או רמה בינונית של מקצוענות. זאת, מתוך הבנה כי לשידור החי תהיה השפעה גדולה על העברת המסרים המבוקשים, על התדמית הנוצרת בקרב המשתתפים, ועל עמידה ביעדי הפרויקט באופן המצדיק את ההשקעה.


פרמטרים להפקה מקצועית של שידורים חיים


בראש ובראשונה, יש לקבל המלצות ולפנות אל אולפן בעל ניסיון רב שמאחוריו שורה ארוכה של לקוחות מוכרים בישראל ובחו"ל. בתוך כך, יש לוודא כי לאולפן יש את הידע, הציוד והפתרונות הנדרשים עבור הפקת וובינרים, צילום כנסים או כל אירוע מקוון אחר בלייב.


לאחר מכן, עוד לפני שניגשים אל הצילומים עצמם, יש לבצע עם האולפן תהליך מקדים, הקרוי פרה-פרודקשן. בתהליך זה מאפיינים ביחד את האירוע המתוכנן, את הצרכים הייחודיים ואת המענה שיידרש מבחינת פלטפורמות השידור, סאונד, תאורה, מצלמות, תשתיות תקשורת, עיצוב ואלמנטים גראפיים, שילוב מצגות והשתתפות מרחוק, רקע ותפאורה וכיוצא בזאת. המטרה היא כמובן לייצר פתרונות מותאמים אישית, מקצועיים ואיכותיים, מבלי להותיר דבר ליד המקרה.


שידורים חיים באירוע מקוון - חשיבותה של איכות


יש לציין כי צילום כנסים מקצועיים ואירועים איכותיים בלייב, מחייב יכולות טכניות גבוהות מאוד המתבססות על ציוד מתקדם. למשל, במהלך הצילומים ניתן לעשות שימוש במנוע רינדור אנריל ליצירת חללים תלת ממדיים בנראות מעולה, עד לרמה של היפר-ריאליזם. כמו כן, ייעשה שימוש במצלמות נעות הבנויות על גבי מערכת עקיבה מתקדמת, מה שמאפשר לנהל משדר בזמן אמת ובמינימום delay. לכך מצטרפת טכנולוגיית המציאות הרבודה, המאפשרת לקבל תוצרים מרשימים ומעוררי השתאות, ממש כמו באולפני החדשות הגדולים. ובכל מקרה, יש להקדיש מחשבה לתכנון של הפתיח, התמונות, קטעי וידאו מצולמים שישולבו בשידור החי, כותרות ומגוון אלמנטים גרפיים נוספים.


עוד אלמנט המשפיע על איכותם של שידורים חיים, הוא היכולות המקצועיות של צוות האולפן. אנשי הצוות מלווים את הלקוח באפיון הצורך וכתיבת הליין-אפ, בבנייה של הגרפיקה המתאימה למיתוג ולצרכים, בחזרות לקראת המשדר, ועוד. לא פחות חשוב, במהלך המשדר ניסיונו של הצוות יתבטא בשימת לב לכל פרט, קטן ככל שיהיה, החל ברמת הסאונד ועד לתאורה. זאת מאחר שבלייב לא ניתן לתקן שגיאות בשלב העריכה כפי שאפשר לעשות בסרטים מוקלטים וערוכים. הצוות יידע לצפות מראש ולמנוע בעיות העלולות להתעורר, ובמידה ובכל זאת מתרחש מצב מפתיע במהלך השידור, הצוות יידע לתת לו פתרונות מהירים ויעילים.


כמובן, מרכיב מרכזי הוא התאמה מלאה לפלטפורמות השידור שבהן יועבר השידור החי, כגון טוויטר, אינסטגרם, יוטיוב, טיקטוק, פייסבוק, אתר החברה וכיוצא בזאת. בתוך כך, חשוב מאוד לעשות שימוש בפס רחב המאפשר שידור רציף ותקין בסאונד ונראות מצוינת, ללא עיכובים.


מעבר לכך, הפקת שידורים חיים מורכבת משורה ארוכה של פרמטרים נוספים. למשל, קיימת חשיבות לעובדה שהאולפן מעמיד לרשותכם חדרי הלבשה ואיפור, לצד חדרי עבודה לצוות ההפקה, טלהפרומטר ואינטרקום, וגם תוכנות וציוד עריכה ליצירת תקצירים וקטעים מתוך השידור החי, לצורך להפצה בערוצים שונים. ולבסוף, מאחר ששידורים חיים כרוכים לא פעם בהתרגשות ובלוחות זמנים צפופים, חשוב שהאולפן יידע לתת מענה מהיר וגמיש לכל צורך, וגם לעשות את מלאכתו בעלויות שמתאימות לתקציב העומד לרשותכם, ללא פשרות על הסטנדרטים המקצועיים.


bottom of page